Viranomaisten ja kaupan yhteinen tiedotuskampanja Omalla vastuulla herättelee kuluttajia kaukomaiden verkko-ostoksissa piilevistä vaaroista. Tiedotuskampanja pyörii Ylen kanavilla ja sosiaalisessa mediassa. Sen tarkoitus on lisätä kuluttajien ymmärrystä heidän omasta vastuustaan, kun he tilaavat tuotteita EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista.

EU:ssa kuluttajansuoja on korkealla tasolla. Jos EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta ostettu tuote ei olekaan aivan sitä, mitä piti, rahojen saaminen takaisin voi olla vaikeaa. Kuluttajaviranomaiset eivät myöskään voi auttaa samaan tapaan kuin jos olisit asioinut EU-alueen verkkokaupassa.

Verkkokauppa on muuttanut ostotottumuksia ja tavaroita voi ostaa milloin vain, mistä päin tahansa maailmaa. Pahimmillaan nämä ostokset ovat viranomaisten mukaan vaarallisia. Kampasivustolle omallavastuulla.fi on kerätty tuoteryhmittäin vinkkejä, mitä kaukomailta tilaustaan suunnittelevan nettishoppailijan kannattaa ottaa huomioon.

Osoitetiedot

  • Käyntiosoite:
    Mannerheimintie 76 A 5 krs.
    00250 HELSINKI
  • Postiosoite:
    PL 150, 00251 HELSINKI

Yhteystiedot

  • Puhelin: (09) 43156 141

 

Seuraa Twitterissä