Muotikauppa jatkoi kasvuaan edelleen syyskuussa miesten vaateostojen virkistämänä. Kasvua kertyi yhteensä 1,1 prosenttia. Miesten vaatekauppa kasvoi peräti 3,2 prosenttia. 

Miehet vierailevat erityisen mielellään urheilu- ja vapaa-ajanmyymälöissä,  mutta myös muotiliikkeissä miesten pukeutuminen kasvoi 2,6 prosenttia. Trendi on ollut nähtävissä jo viime vuoden  puolelta lähtien. Syyssesongin aikana miehet ovat löytäneet tiensä myös muotikauppoihin.

”Miesten vaateostokset ovat kasvaneet tänä vuonna prosentilla. Naiset, sen sijaan, ovat edelleet vähentäneet vaatehankintojaan”, kertoo toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää, Tekstiili- ja muotialat TMA ry.

Naisten muodin osuus koko muotikaupasta on reilu kaksi kolmannesta, minkä vuoksi vaatekauppa onkin kumulatiivisesti miinuksella 1,4 prosenttia. Kenkäkauppa sinnittelee 0,3 prosenttia plussalla.

Muotikaupassa takana on kolmen vuoden voimakas vaate- ja kenkäostosten laskukausi. Käänne on kuitenkin tapahtunut. Tilastojen mukaan kuluvana vuonna suomalaiset kuluttavat jo vaatteisiin ja jalkineisiin enemmän euroja kuin alkoholiin ja tupakkaan. Näin ei ole tiettävästi tapahtunut koskaan aiemmin.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää, Tekstiili- ja muotialat TMA, 0400-600 037, veli-matti.kankaanpää@textile.fi

Osoitetiedot

  • Käyntiosoite:
    Mannerheimintie 76 A 5 krs.
    00250 HELSINKI
  • Postiosoite:
    PL 150, 00251 HELSINKI

Yhteystiedot

  • Puhelin: (09) 43156 141

 

Seuraa Twitterissä